Vuokratyöstä herää edelleen kysymyksiä monien yritysasiakkaiden keskuudessa. Olemme koonneet yleisimmät kysymykset ja vastaukset auttaaksemme eri alojen yrityksiä löytämään osaajat joustavasti. Tutustu vuokratyön hyötyihin sekä sopivuuteen erilaisissa projekteissa.


Millaisiin projekteihin vuokratyötä kannattaa harkita?

Vuokratyö soveltuu kaikenlaisiin projekteihin. Asiantuntijatason projekteihin on luontevaa valita vuokratyöntekijä, jolla on juuri kyseisessä projektissa kaivattua osaamista. Näin henkilöstövuokrauksella on mahdollista paikata yrityksen osaamisvajetta. Lisäksi vuokratyöntekijä helpottaa myös tilanteita, joissa yritys kärsii kiireestä ja karkaavista hankkeen kustannuksista.

Milloin valita vuokratyö ja milloin rekrytointi?

Projektin kesto vaikuttaa valintaan. Pitkäaikaisissa projekteissa rekrytointi voi olla parempi vaihtoehto, kun taas lyhytaikaisiin ja joustaviin tarpeisiin vuokratyö on suositeltavaa. Vuokratyön käyttö tarjoaa yritykselle vaivattoman ratkaisun ja kustannussäästöjä.

Mitä velvoitteita vuokratyönantajalla on vuokratyötekijästä?

Henkilöstöpalvelut hoitavat vuokratyöntekijään liittyvät hallinnolliset velvoitteet, joita ovat työsopimuksen tekeminen, palkanmaksu (mukaan lukien sairauspoissaolojen ja loma-ajan palkka) sekä työterveyshuollon järjestäminen. Työnantajayritys vastaa työnjohtamisesta ja perehdytyksestä.

Joskus olemme yhdessä työnantajan kanssa sopineet vuokratyöntekijän perehdyttämisestä. Osa perehdytyksestä tehdään etukäteen, jotta työntekijä on valmis aloittamaan projektityön nopeasti.

Miten vuokratyöntekijä voi olla motivoitunut määräaikaiseen projektiin?

Nykyään monet asiantuntijat arvostavat projektiluontoista työtä ja vaihtuvuutta. Vuokratyö voi olla myös ponnahduslauta vakituiseen työsuhteeseen. Hyvä työnjohto ja -ohjaus sekä työyhteisön vastaanotto vaikuttavat työssä viihtymiseen.

Kuinka varmistaa halutunlainen työntekijä yritykseen?

Ennakoiva yhteistyö henkilöstöpalveluiden kanssa auttaa löytämään halutunlaisen vuokratyöntekijän. Ennakkosuunnittelu ja pitkäjänteinen yhteistyö ovat avainsanoja onnistuneessa henkilöstövuokrauksessa.

New call-to-action


Jos sinulla on edelleen kysymyksiä, tutustu henkilöstövuokrauksen pikaoppaaseemme, jossa käsitellään vuokratyön perusteita, rekrytointiprosessia, kustannuksia ja vastuita.

New Call-to-action 

Lue lisää aiheesta

 

Henkilöstövuokraus apuna resursoinnin ongelmissa »

Vuokratyöntekijät – ”ikuista kahden kerroksen väkeä”? »

Mitä henkilöstövuokraus maksaa – ja mistä hinta muodostuu? »

 


Päivi Tammilehto | Area Manager, Manpower

Päivi Tammilehto | Area Manager, Manpower

paivi.tammilehto@manpowergroup.fi

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.