Sesongin ruuhkapiikki, suuritöinen lisätilaus, pidemmät tai lyhyemmät sairauspoissaolot… Työmarkkinoilla yllättäviä tilanteita on monenlaisia, ja yrityksen henkilöstöresursseihin voi vaikuttaa tekijä jos toinenkin. Nämä tilanteet ovat usein äkillisiä eikä niihin välttämättä pysty varautumaan edes etukäteen hyvin suunnittelemalla.

Yksi hyvä vaihtoehto haasteiden tehokkaaseen ja nopeaan taklaamiseen on vuokratyöntekijän palkkaaminen. Kokosimme yhteen yleisimmät resursoinnin haasteet, jotka voi ratkaista henkilöstövuokrausta hyödyntämällä.

Millaiselle yritykselle henkilöstövuokraus sopii?

Henkilöstövuokraus sopii käytännössä yritykselle kuin yritykselle tilanteessa, jossa henkilöstön resursointi vaatii joustavuutta. Henkilöstövuokrausta hyödynnetään jo useimmilla toimialoilla aina kaupasta ja palveluista rakentamiseen ja teollisuuteen. Vuokratyövoimaa haetaan yhtä lailla niin asiakaspalvelu- ja toimistotehtäviin kuin taloushallintoon, markkinointiin ja IT-työhön.

Henkilöstövuokraus varmistaa yrityksen toiminnan jatkuvuuden monenlaisissa olosuhteissa. Esimerkiksi poissaolot, sijaisuudet, määräaikaiset projektit tai alan ruuhkahuiput ovat tilanteita, jolloin osaavalle henkilöstölle voi tulla yllättäen lisätarvetta.

Yritys voi tyypillisesti myös tarvita lisätyövoimaa vain osa-aikaisesti, esimerkiksi muutaman päivän kuukaudessa tai joitakin tunteja viikossa. Henkilöstövuokraus mahdollistaa määräaikaisen, jatkuvan, kokoaikaisen tai osa-aikaisen työvoiman rekrytoimisen aina vallitsevan tarpeen mukaan.

New call-to-action

Joustavaa ja riskitöntä resursointia

Henkilöstövuokraus on nykypäiväinen tapa ratkaista monenlaisia resursoinnin haasteita. Ainakin seuraavat viisi asiaa voisivat ratketa vuokratyöntekijän palkkaamalla:

  1. Muuttuvat työtilanteet: vuokratyövoimaa hyödyntämällä voidaan helposti ja joustavasti optimoida yrityksen tarvitsemaa henkilöstömäärää aina vallitsevan työtilanteen mukaan. Henkilöstövuokraus on hyvä keino myös löytää sellaista osaamista, jota organisaatiosta ei tarpeen hetkellä välttämättä omasta takaa löydy.

  2. Karkaavat kustannukset: henkilöstövuokraus on oiva tapa hillitä resursoinnin helposti karkaavia kustannuksia. Koska vuokratyöntekijän juridinen työnantaja on vuokratyöyritys, kuuluvat myös esimerkiksi työterveyteen ja sairauspoissaoloihin liittyvät kulut sen vastuualueelle. Käyttäjäyritys puolestaan maksaa aina ainoastaan tehdystä työstä.

  3. Rekrytoinnin paperisota: koska työnantajavastuut ja -velvoitteet ovat vuokratyöyrityksellä, jää työntekijään liittyvä hallinnollinen työ tämän hoidettavaksi. Esimerkiksi työsopimus allekirjoitetaan aina vuokratyöyrityksen kanssa, samoin vuokratyöntekijän palkka-asiat hoituvat alusta loppuun heidän kauttaan.

  4. Työntekijöiden osaaminen: kaikki vuokratyöyrityksen kautta työhön tulevat työntekijät ovat aina käyneet läpi haastatteluprosessin rekrytoinnin ammattilaisten kanssa. Vuokratyöntekijän osaamisen laatuun voi siis hyvillä mielin luottaa. Vuokratyö on myös hyvä tapa tutustua työntekijään koeajan tapaan; ”try&hire”.

  5. Kiire ja ajanpuute: nopeasti muuttuvissa tilanteissa on usein hankalaa löytää aikaa resursointiin, kun liiketoiminnan tavoitteet tykyttävät takaraivossa ja arjen työtehtävät pitäisi saada hoidettua kunnialla maaliin. Henkilöstövuokraus säästää rekrytoivan esimiehen aikaa olennaiseen, ja useimmiten oikea osaaja löydetään vuokratyöyrityksen toimesta hyvin pikaisellakin aikataululla.

Lue lisää henkilöstövuokrauksen pikaoppaasta

Mietitkö, sopisiko henkilöstövuokraus ratkaisuksi yrityksesi resursointiin ja oikeiden osaajien saatavuuteen liittyviin haasteisiin? Lataa Pikaopas henkilöstövuokraukseen ja lue lisää!

New Call-to-action


Toni Suokas | Area Manager

Toni Suokas | Area Manager

toni.suokas@manpowergroup.fi

Keskustellaan somessa:

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.