IT-alalla vallitseva osaajapula asettaa uusille koodareille yllättäviä haasteita. Osaajapula on jo pitkään ollut keskeinen puheenaihe IT-alalla, mutta tosiasia on, että osaamispula vaivaa alaa vieläkin enemmän. Yritysten on sitouduttava takaamaan koodaajien korkea osaamistaso, sillä koulutusjärjestelmä ei yksinkertaisesti pysy alan nopeassa kehityksessä mukana.

Ohjelmistoalalla tapahtuva muutos etenee niin nopeasti, että koulutus ei pysty vastaamaan sen vaatimuksiin. Opintosuunnitelmat eivät pysy muutosten vauhdissa: se, mikä on tänään alan standardi, saattaa kestää vuosia ennen kuin se sisällytetään opetukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että vastavalmistuneet voivat kohdata pettymyksiä työnhaussa, sillä he eivät ole saaneet tarvittavaa osaamista koulussa.

Esimerkiksi JavaScript-ohjelmoinnissa suositut kehysratkaisut, kuten Angular ja React, ovat harvoin osa opetussuunnitelmaa. Lisäksi ohjelmistoprojektien käytännön läpivienti saattaa jäädä pintapuoliseksi opiskeluaikana. Tämä johtaa siihen, että opiskelijoilla ei ole mahdollisuutta kehittää tehokasta ohjelmointirutiinia, ja heidän taitonsa jäävät pinnallisiksi.

Osaamispulan ongelmaan tarvitaan ketteriä ja tehokkaita ratkaisuja. ManpowerGroupiin kuuluvan Experis Academyn tarjoama ratkaisu yhdistää yritykset ja vastavalmistuneet koodarit: palkallinen koulutusohjelma takaa asiantuntijoille huippuosaamisen ja yrityksille motivoituneita ja päteviä konsultteja.

Osaamispulan selättäminen helpottaa osaajapulaa

Experis Academy Graduate -ohjelman aikana koodarit saavat tehdä yli 450 tuntia käytännön koodaamista, mikä mahdollistaa rutiinin kehittymisen. Opetussisältö pidetään ajan tasalla keskustelemalla asiakkaiden ja kouluttajien kanssa sekä keräämällä tietoa ohjelmistoalan työpaikkailmoituksista.

Tavoitteenamme on tarjota vastavalmistuneille koodareille mahdollisuus täydentää osaamistaan työelämän tarpeiden mukaisesti. Koulutusjakson jälkeen koodarit työskentelevät yrityksissä konsultteina 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen he voivat rekrytoida koodarit maksutta.

Koodarit saavat Experis Academyn Graduate -koulutusohjelmasta käytännön taitojen lisäksi arvostetut Oracle Certified Associate- ja Professional Java SE programmer -sertifikaatit, joiden suorittaminen töiden ohessa kestää normaalisti vuosia. Yritykset saavat erikoistunutta osaamista joustavasti konsulttimallin kautta, mikä tuo lisäarvoa pitkällä aikavälillä.

Nämä räätälöidyt koulutusohjelmat ovat ratkaisu Suomen IT-alan haasteisiin. Ne varmistavat osaajien kilpailukyvyn ja auttavat Suomea säilyttämään asemansa teknologia-alan eturintamassa.

 

Lue lisää Experis Academy -koulutusohjelmasta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!


Tutustu Experis IT -palveluun

 

Lue lisää:

Vieraskynä: Kehity tai kuole - IT-alalla palkallinen opiskelu on rekryvaltti

6 tärkeää kysymystä - näin valitset sopivan kumppanin IT-osaamisen hankintaan

Miten rekrytoinnin ammattilainen löytää IT-osaamista, kun sitä ei tunnu olevan tarjolla?

Projektiulkoistus vai resursointi - kumpi on fiksumpi tapa raktaista IT-haaste?

IT-osaajat hakusessa? 3 eri tapaa hankkia tarvitsemansa tekijät

Rekry, resursointi vai ulkoistus - näin määrität sopivan tavan hankkia IT-osaamista

Mistä niitä devaajia oikein löytyy? Uusi opas IT-osaamisen hankintaan


Experis

Experis

Keskustellaan somessa:

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.