“Töitä olisi heti 9000 osaavalle koodarille”, uutisoi Helsingin Sanomat 25.5.2017.

Artikkelissa käsiteltiin myös ns. superkoodareiden kuukausipalkkoja, jotka liikkuvat 6000–9000 euron haarukassa. Taloussanomien artikkelista alkanut keskustelu sai verkossa monenlaisia sävyjä, ja totuudesta sorvattiin useita eri versioita. Superkoodareiden lahkosta löytyi vielä harvinaisempi alalaji, liiketoiminnan superkoodari. Sellainen Da Vincin perillinen tienaa kuulemma jo liki 15 000 euroa kuukaudessa.

Alan keski- ja mediaanipalkkatasot ovat todellisuudessa aivan jotain muuta.

IT-konsulttien palkka- ja hintatasoja kauhistelua tärkeämpää on tunnistaa tarvittavan osaamisen todellinen taso sekä sopivin malli, jolla kyseistä osaamista hankitaan. Olen useasti törmännyt tilanteisiin, joissa yritys haluaa vain “huippukoodareita, huipputyyppejä”.

Halu ja tarve on tässä syytä erottaa toisistaan. Ratkaisu todelliseen tarpeeseen poikkeaa usein mielikuvasta, jossa vain huippuasiantuntijat pystyvät ratkaisemaan yrityksen uniikit IT-haasteet. Kovan luokan asiantuntijat ja IT-brändit laskuttavat preemion. Fiksu vertailee ja kilpailuttaa vaihtoehtoja todellisen tarpeensa pohjalta.  

Tuore opas IT-osaamisen hankintaan

Suomen IT-osaajapula on todellinen, ja se tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Yliopistot, korkeakoulut ja muut oppilaitokset eivät kykene vastaamaan riittävän nopealla vasteajalla IT-markkinan muuttuviin trendeihin. Kysyntä sekä teknologian kehitys varsinkin digitalisaation, automaation sekä robotiikan segmenteissä kasvaa vauhtia, jossa tietty teknologiaosaaminen happanee jo parissa vuodessa.

IT-osaamisen hankinta on tänä päivänä haastavaa, käänteli sitä miten päin tahansa. Siksi kirjoitimme oppaan IT-osaamisen kuluttajalle – sinulle, joka toteutat organisaatiossasi uusia liiketoiminta- ja palvelumalleja kilpailukykynne parantamiseksi.

Avaamme oppaassa IT-osaamisen hankintatapojen variaatiot sekä niiden edut ja haitat. Jokaisen organisaation tilanne ja tarve on omanlaisensa. Siksi onkin tärkeää, että IT-resursoinnista vastaavat päättäjät ymmärtävät, millaisia eri vaihtoehtoja resursointiin on tarjolla ja miten ne eroavat toisistaan.

Oppaan ovat kirjoittaneet Experis IT:n asiantuntijat, jotka joka päivä työssään ratkaisevat yritysten IT-osaamisen hankinnan haasteita.

Lataa tuore opas IT-osaamisen hankintaan täältä:

Koodarille hommia_opas_johtajalle


Experis

Experis

Keskustellaan somessa:

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.