Johdon suorahaku on alun perin liikkeenjohdon konsultoinnin sivutuotteena syntynyt rekrytoinnin keino. Johdon suorahaulla etsitään organisaatioon johtotason osaajaa ilman perinteistä, julkista rekrytointi-ilmoittelua.

Onnistunut johdon suorahaku käynnistyy huolellisella taustatyöllä. Vaikka uuden johtajan ominaisuuksien ja osaamisalueiden listaaminen tuntuisikin houkuttelevalta ensiaskeleelta johdon rekrytointia suunnitellessa, sen suhteen ei kannata hätiköidä ennen kuin rekrytointiin vaikuttavat taustatekijät on selvitetty perusteellisesti.

Organisaation nykytilanne sekä tulevaisuuden tarpeet ja tavoitteet muutokselle on tärkeää tunnistaa tarkasti, jotta rekrytointi onnistuisi mahdollisimman hyvin. Myös osaajan profilointi myöhemmässä vaiheessa on helpompaa, kun organisaation lähtötila on ensin kartoitettu laajemmin kuin pelkän avoinna olevan tehtävän osalta.

Muistilista johdon suorahakuprosessin tueksi

Mitä sitten kannattaa ottaa huomioon, kun johdon suorahaku tulee ajankohtaiseksi? Pohdinnan tueksi kirjoitimme Johdon suorahaun muistilistan, johon voit kirjata myös omat muistiinpanosi ja ajatuksesi prosessista. Lista on hyvä pohja myös rekrytointikumppanin kanssa toimimiseen.

Muistilistasta löydät:

Tavallisimmat tilanteet, joissa suorahakua käytetään 

Tärkeät pohdinnot johdon suorahaun aloittamiseen

Lataa opas klikkaamalla alta:

Lataa suorahaun muistilista

 

Lue lisää aiheesta:

► Miten headhunter toimii?

► Headhunter eli suorahakukonsultti löytää markkinan parhaat osaajat

Suorahaku strategisena työkaluna

Suorahaun sanakirja

Mitä on suorahaku?

Suorahaku – salatiedettä vai prosessijohtamista ja psykologiaa?

 


Anne Koivusaari | Liiketoimintajohtaja, Experis

Anne Koivusaari | Liiketoimintajohtaja, Experis

anne.koivusaari@manpowergroup.fi

Keskustellaan somessa:

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.