“Apua, kesäsesonki on pian päällä, eikä työntekijöitä sittenkään ole riittävästi!”

“Äh, taas liuta sairaspoissaoloja! Ja kulut sen kun juoksevat…”

“Hmm, mitäköhän pikkupränttejä tähän työsopimukseen taas pitikään mahduttaa?”

“Puolen vuoden koeaika tuntuu kovin lyhyeltä – onkohan uusi työntekijämme vielä ehtinyt todistaa osaamistaan?”

“Työpaikkailmoitus pitäisi julkaista, hakemukset lukea läpi, haastatteluajat sopia… Eikä kalenterissa näy ainuttakaan tyhjää hetkeä seuraavaan kuukauteen!”

Kovin tuttuja ajatuksia niin monen rekrytoinnista vastaavan esimiehen pään sisässä. Helpommalla olisi jokainen näitä ajatuksia pyöritellyt päässyt, jos olisi hyödyntänyt henkilöstövuokrausta!

Kokosimme yhteen 5 hyvää syytä, miksi vuokratyötä kannattaa käyttää. Lue kaikki teesimme tekstin loppuun upotetusta SlideShare -esityksestä.

Mitä vuokratyö tarkoittaa?

Henkilöstövuokraus – tuttavallisemmin vuokratyö – on joustava ja monipuolinen työsuhteen muoto. Vuokratyössä työntekijää etsivä yritys vuokraa tarvitsemansa osaajan käyttöönsä vuokrayritykseltä sen sijaan, että palkkaisi työntekijän omille listoilleen. Henkilöstövuokrauksen ideana on siis tuoda yhteen työvoimaa etsivä yritys sekä yritykselle mahdollisimman hyvin sopiva työntekijä.

Henkilöstövuokraus sopii käytännössä yritykselle kuin yritykselle tilanteessa, jossa henkilöstön resursointi vaatii joustavuutta. Henkilöstövuokrausta hyödynnetäänkin jo useimmilla toimialoilla aina kaupasta ja palveluista rakentamiseen ja teollisuuteen saakka. Vuokratyövoimaa haetaan yhtä lailla niin asiakaspalvelu- ja toimistotehtäviin kuin taloushallintoon, markkinointiin ja IT-työhön.

Minkälaisissa tilanteissa vuokratyöntekijän palkkaamista kannattaa harkita?

Henkilöstövuokraus varmistaa toiminnan jatkuvuuden monenlaisissa haastavissa olosuhteissa. Esimerkiksi poissaolot, sijaisuudet, määräaikaiset projektit tai alan ruuhkahuiput kuten kesä- tai joulusesongin piikit ovat tilanteita, jolloin osaavalle henkilöstölle voi usein tulla yllättäen lisätarvetta.

Hyvin tyypillisesti lisätyövoimalle voi olla myös tarvetta vain osa-aikaisesti, esimerkiksi muutaman päivän kuukaudessa tai joitakin tunteja viikossa. Vuokratyöntekijän palkkaaminen on joustava vaihtoehto, joka mahdollistaa määräaikaisen, jatkuvan, kokoaikaisen tai osa-aikaisen työvoiman tarpeen mukaan.

Listasimme 5 hyvää syytä siihen, miksi vuokratyötä kannattaa käyttää. Tunnistatko listalta myös omaan arkeesi kuuluvia resursoinnin haasteita?

 

 

Jos olet samaa mieltä kanssamme, jaa SlideSharemme maailmalle – jos olet eri mieltä, ota kantaa Twitterissä @ManpowerGroupFI!

Lue lisää henkilöstövuokrauksen pikaoppaasta

Mietitkö, sopisiko vuokratyöntekijän palkkaaminen ratkaisuksi yrityksesi resursoinnin haasteisiin? Lataa Pikaopas henkilöstövuokraukseen ja lue lisää!

New Call-to-action


Markku Techam | Liiketoimintajohtaja, Manpower

Markku Techam | Liiketoimintajohtaja, Manpower

markku.techam@manpowergroup.fi

Keskustellaan somessa:

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.