Rekrytointi – tuo ainainen uhka ja mahdollisuus. Millä varmistamme, että valittu henkilö sopeutuu tiimiin ja kuinka todennamme, että työtehtävä on soveltuva juuri hänelle? Tähän ikuisuuskysymykseen ja sen vastauksen löytämiseen on olemassa kokeilumalli – Try&Hire.

Toimiiko henkilöstövuokraus rekrytointikanavana?

Välillä on hetkiä, jolloin on epävarmaa riittävätkö työtehtävät varmasti yhdelle henkilölle vai tarvitaanko vakituinen resurssi tiimiin. Lisäksi halutaan mahdollisesti varmistua siitä, että rekrytoitu henkilö on juuri oikeanlainen. Tällaisissa tapauksissa henkilöstövuokraus on turvallisempi vaihtoehto kuin henkilön palkkaaminen suoraan.

Henkilöstövuokraus antaa yrityksellenne joustavan ja suhteellisen riskittömän tavan rekrytoida lisää työvoimaa. Henkilöstövuokrauksella rekrytoinnin riskejä voidaan pienentää, kun voitte jo vuokratyösuhteen aikana nähdä, vastaako henkilö rekrytointiprosessissa annettua kuvaa ja sopeutuuko hän työyhteisöönne.

Yhä useampi työsuhde alkaa nykyisin vuokratyösuhteena, mutta jatkuu myöhemmin yrityksen omalla palkkalistalla. Vuokratyösuhde voi toimia tietynlaisena koeaikana, ja sopivan hetken tullen vuokratyöntekijä voidaan rekrytoida. Tätä kutsutaan Try&Hire -malliksi.

Ainakaan ManpowerGroupilla ei ole karenssiaikoja vuokratyöntekijän palkkaamiseen, vaan rekrytoida voi jo vaikka ensimmäisen työpäivän jälkeen, sovittujen ehtojen mukaisesti. Me toivomme välittämiemme työntekijöidemme työllistyvän, joten tuemme parhaalla mahdollisella tavalla heidän työllistymistään pitkäaikaiseen työsuhteeseen.

Onko vuokratyöntekijä valmis sitoutumaan?

Rekrytoinnissa on luonnollisesti aina kaksi osapuolta. Henkilöstövuokrauksen kautta pääsette tutustumaan toisiinne paremmin niin työntekijänä kuin työnantajana. Vuokratyöntekijät suhtautuvat usein erittäin suopeasti rekrytointiin. Harvoin löytyy vuokratyöntekijöitä, jotka kieltäytyvät suorasta työsuhteesta tuttuun yritykseen.

Työsuhteen aikana on hyvä käydä avointa dialogia tilanteesta ja tunnustella kummankin osapuolen tuntemuksia. Vuokratyöntekijänkin on tässä mahdollisuus arvioida työn sopivuutta juuri hänelle. Yleensä avoimen keskustelun kautta löytyy paras yhteinen sävel.

Työntekijöitä voidaan sitouttaa aineellisella tai aineettomalla tavalla. Aineellinen (raha ja muut edut) ei aina riitä sitouttamaan hyvää vuokratyöntekijää, vaan hänelle merkityksellisempää voi olla esim. mahdollisuus tuntea kuuluvansa työyhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi. Kyse voi olla vaikkapa oikeudesta osallistua virkistyspäiviin tai sisäisiin koulutuksiin. Ne eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan riippuvat täysin yrityksen omista käytännöistä.

Try&Hire ja koeaika?

Jos rekrytoitte vuokratyöntekijän samaan tai samankaltaiseen työtehtävään, jota hän on jo hoitanut, koeaikaa ei voi laskea alusta. Jos vuokratyöntekijä on ehtinyt työskennellä palveluksessanne jo koeajan verran, uudesta koeajasta ei voi sopia uudelleen rekrytoinnin yhteydessä, ellei esim. työtehtävä oleellisesti muutu aikaisemmasta.

Mitä muita kysymyksiä vuokratyöhön liittyy? Lataa Pikaopas henkilöstövuokraukseen ja lue lisää!

New Call-to-action

 


Manpower

Manpower

Keskustellaan somessa:

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.