Rekrytoinnissa piilee aina riski väärästä henkilövalinnasta. Tämäkin tarina voisi hyvin olla tosi:

Papereiden perusteella pätevä taloushallinnon asiantuntija teki rekrytointiprosessissa kaikkiin vaikutuksen liiketoiminnallisella ajattelullaan ja asiaosaamisellaan, mutta arki paljastui toiseksi. Kehitysehdotukset kaikuvat kuuroille korville, ja toimialaosaamisessa ja raportoinnissakin olisi parannettavaa.

Mikä meni vikaan?

Yksi vaihtoehto on työhaastattelu. Jos et  tiedä, mitä hakijan osaamiseen liittyvää olet haastattelussa selvittämässä ja millaisilla kysymyksillä sen teet, päädyt selvittämään enemmän haastateltavan tarinankerrontataitoja kuin keskeistä tehtävässä tarvittavaa osaamista ja ominaisuuksia.

Mitä voit tehdä etukäteen, jotta riski väärästä henkilövalinnasta olisi mahdollisimman pieni? 

Pahimmat sudenkuopat vältät, kun keskityt rekrytoinnissa ydinkompetensseihin ja rakennat haastattelurungon niiden perusteella!

Selvitä soveltuvuus kysymällä oikeita kysymyksiä

Mitä työhaastattelussa sitten kannattaa kysyä? Haastattelijan paras apu on selkeä, kompetenssipohjainen haastattelurunko, joka auttaa keskittymään oleellisiin asioihin koko rekrytointiprosessin ajan. Ilman selkeää runkoa haastattelutilanne lipsahtaa helposti jutustelun puolelle, ja moni tärkeä asia jää selvittämättä.

Kompetenssialueisiin perustuva kysymyspatteri auttaa haastattelijaa pysymään oleellisessa. Osaamisalueiden arvioimiseen tarkoitettu valintamatriisi on kätevä työkalu, jonka avulla voit helposti pisteyttää haastateltavien kompetenssialueet, koota haastattelumuistiinpanot yhteen ja verrata hakijoita keskenään. Samaan matriisiin voit lisätä halutessasi myös muiden rekrytoinnissa käytettävien arviointien tulokset.

Kattavatko kysymyksesi nämä taloushallinnon asiantuntijan 6 keskeistä kompetenssialuetta?

  1. Analyyttis-looginen ajattelu ja toiminnan kehittäminen
  2. Raportointi
  3. Tekninen asiantuntijuus
  4. Liiketoiminnallinen ja kaupallinen ajattelu
  5. Sisäinen yhteistyö
  6. Ajanhallinta ja paineenalaisten tilanteiden sietäminen

Onko työhaastattelurunkosi ja kysymyspatterisi kunnossa? Ota avuksi taloushallinnon asiantuntijan työhaastattelun muistilista!

Lataa taloushallinnon asiantuntijan haastattelun muistilista


Anne Koivusaari | Liiketoimintajohtaja, Experis

Anne Koivusaari | Liiketoimintajohtaja, Experis

anne.koivusaari@manpowergroup.fi

Keskustellaan somessa:

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.