Työhaastattelussa uusi projektipäällikkö vakuutti iloisen luonteensa lisäksi organisointikyvyillään, asiakaskeskeisellä ajattelullaan ja projektinhallintataidoillaan, mutta todellisuus ei lopulta vastannutkaan lupauksia.

Kollegat eivät pysy kartalla projektin etenemisestä, viestintä sakkaa  ja vastuunjakokin on epäselvä. Lisäksi supliikilta vaikuttanut kaveri tuntuu jäävän äkkimuutosten edessä sanattomaksi – ja se ei näytä hyvältä asiakkaan suuntaan!

Voisiko näiltä harmeilta välttyä? Kyllä voi, jos rekrytoinnissa muistaa keskittyä oleelliseen. Ota haastattelun avuksi kätevä muistilista, jonka avulla vertaat hakijoita ja keskityt haastattelussa ydinkompetensseihin kahvipöytäkeskustelun sijaan.

 

New Call-to-action


Osaaminen esiin oikeilla kysymyksillä

Mistä tietää, soveltuuko hakija projektipäälliköksi? Entä miten verrata hakijoita keskenään tarkoituksenmukaisesti? Haastattelijan paras apu on selkeä, kompetenssipohjainen haastattelurunko, joka auttaa keskittymään oleellisiin asioihin koko rekrytointiprosessin ajan.

Kompetenssialueisiin perustuva kysymyspatteri auttaa haastattelijaa pysymään oleellisessa. Osaamisalueiden arvioimiseen tarkoitettu valintamatriisi on kätevä työkalu, jonka avulla voit helposti pisteyttää haastateltavien kompetenssialueet, koota haastattelumuistiinpanot yhteen ja verrata hakijoita keskenään. Samaan matriisiin voit lisätä halutessasi myös muiden rekrytoinnissa käytettävien arviointien tulokset.

 

Osaatko paikantaa haastattelussa nämä projektipäällikön 5 kompetenssialuetta?

  1. Kokonaisuuksien suunnittelu, johtaminen ja ohjaaminen
  2. Tekninen asiantuntijuus
  3. Päätöksenteko ja hallittu riskinottokyvykkyys
  4. Liiketoiminnallinen ja kaupallinen ajattelu
  5. Asiakkaan odotuksiin vastaaminen

 


Onko työhaastattelurunkosi ja kysymyspatterisi kunnossa?

Ota avuksi projektipäällikön työhaastattelun muistilista »

 


Anne Koivusaari | Liiketoimintajohtaja, Experis

Anne Koivusaari | Liiketoimintajohtaja, Experis

anne.koivusaari@manpowergroup.fi

Keskustellaan somessa:

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.