Työ muuttuu, mutta miltä murros kohuotsikoiden takana todella näyttää ja tuntuu? Vievätkö robotit työmme – vai pitäisikö meidän sittenkin huolestua jostain paljon arkisemmasta, jo nyt meitä ja työtämme joka päivä koskettavasta muutosvoimasta?

IT-työn tulevaisuus -podcast-sarjan kymmenennessä jaksossa vieraana on MindMill Networkin perustaja ja seniorikonsultti Marjaana Toiminen, isäntänä Proservian Veli-Matti Viitanen ja aiheena tietotyön monitahoinen tulevaisuus.

Marjaana Toiminen on laatinut Sitran ja Telan toimeksiannosta Välähdyksiä tulevaisuudesta -raportin, jossa pureudutaan ansiokkaasti työn murrokseen ja sen moniin seurauksiin. Raportti sai alkunsa, kun Toiminen turhautui joitakin vuosia sitten julkiseen työelämäkeskusteluun, jossa lähinnä peloteltiin robottien vievän kaikilta työpaikat. Välähdyksiä tulevasta -raportti pyrki tuomaan tuoreita näkökulmia suomalaiseen työelämäkeskusteluun, ja saman teeman ympärillä jatketaan tässä podcast-jaksossa.

Jaksossa pureudutaan mm. näihin aiheisiin:

  • Miksi pelkäämme väärää asiaa, kun pelkäämme robottien vievän työpaikkamme?
  • Miksi muutokseen sopeutumisesta ja uusien taitojen omaksumisesta on tullut entistä tärkeämpiä taitoja muuttuvassa työmaailmassa?
  • Mille tai kenelle kuuluu vastuu uudessa työmaailmassa menestymiseen vaadittavien taitojen kouluttamisesta?
  • Kaikista yrityksistä suurin osa on pudonnut tai putoamassa digitaalisen kehityksen kelkasta. Miksi näin pääsee tapahtumaan, ja miten nämä yritykset selviävät takaisin nykyaikaan?

Tältä näyttää tulevaisuus työelämää monelta kantilta tutkineen Toimisen silmin  kuuntele puolen tunnin podcast-jakso tästä:


Palautetta, ideoita? Kommentoi ja kerro mielipiteesi twiittaamalla meille: @ManpowerGroupFI

Muista seurata IT-työn tulevaisuus -podcastia SoundCloudissa ja iTunesissa! Näin kuulet uudet jaksot ensimmäisten joukossa.


Mitä mieltä Suomen kovimmat modernin työn asiantuntijat ovat tietotyön lähitulevaisuudesta? Tyydytä tiedonnälkäsi kurkistamalla tuoreeseen #Tietotyö2018-raporttiimme. Voit ladata sen tästä:

Lataa #Tietotyö2018-raportti tästä


Manpowergroup

Manpowergroup

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.