IT-osaamisesta on Suomessa huutava pula. Eikä tulevaisuus näytä sen valoisammalta, jos IT-asiantuntijoiden määrää ei saada nousuun. Koulutus laahaa jäljessä niin volyymin kuin koulutussisältöjenkin suhteen. Kysynnän ja tarjonnan kuilua venyttää myös se, että nykyisin monet muutkin kuin ohjelmistotalot kilpailevat alan parhaista osaajista.

Miten saamme koulutettua uutta IT-sukupolvea nopeammalla syklillä ja ajantasaisella tiedolla? Millaista IT-osaamista ylipäätään tarvitsemme, jotta yritykset pysyvät digitalisoitumisen kelkassa?

IT-työn tulevaisuus on ManpowerGroupin uusi podcast-sarja. Podcasteissa käsitellään IT-työn muutosta eri näkökulmista: miten työelämän trendit ja uudet pelisäännöt muuttavat IT:n tapaa resursoida, rekrytoida ja tuottaa arvoa asiakkaille ja omalle organisaatiolle?

Sarjan ensimmäisessä osassa vieraana on Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:n, TIVIAn, toiminnanjohtaja Mika Helenius. Podcastin isäntänä toimii ManpowerGroupiin kuuluvan Experis IT:n liiketoiminnasta Suomessa vastaava Juha Mäkelä.

Uunituoreessa podcast-jaksossa käsitellään mm. seuraavia IT-alan kuumia puheenaiheita:

  • Miten IT-osaamisen saatavuus varmistetaan?
  • Onko päättäjillä totaalinen ymmärrysvaje teknologian kehityksen suhteen?
  • Tulisiko Suomella olla oma IT-yliopisto?
  • Superkoodareille 15 000 euron liksat?
  • Entäpä naiset ja IT-ala?

Kuuntele podcast ja kommentoi – miten varmistetaan suomalainen huipputason IT-osaaminen myös tulevaisuudessa?

 

Palautetta, ideoita? Kommentoi ja kerro mielipiteesi twiittaamalla meille: @ManpowerGroupFI

Muista seurata IT-työn tulevaisuus -podcastia SoundCloudissa ja iTunesissa! Näin kuulet uudet jaksot ensimmäisten joukossa. Voit myös tilata itsellesi sähköposti-ilmoituksen uusista jaksoista – kaikki vaihtoehdot löytyvät täältä.

 

Haastaako IT-osaamisen hankinta? Koodarille hommia - Johtajan pelastuspakkaus IT-osaamisen hankintaan -oppaamme auttaa sinua löytämään sopivimmat tavat IT-resursoinnin haasteiden ratkaisemiseen sekä valitsemaan parhaan mahdollisen kumppanin avuksesi. Lataa täältä:

Koodarille hommia_opas_johtajalle

 

 


Mika Wilén | Director, Marketing and Communications

Mika Wilén | Director, Marketing and Communications

Keskustellaan somessa:

Tilaa sisällöt sähköpostiisi!

Täytä sähköpostiosoitteesi oheiseen lomakkeeseen - saat artikkelit ja muut hyödylliset sisällöt niiden ilmestyttyä suoraan sähköpostiisi!

Toivomme, että saat tietopankistamme eväitä omassa työssäsi kehittymiseen ja menestymiseen. Voit tietenkin halutessasi lopettaa tilauksen milloin vain, yhdellä klikkauksella.

Mukavia ja oivaltavia lukuhetkiä.